Share this Job
Location: 

Tetovo, MK

Production Planner

NEW CAREER OPPORTUNITY | PRODUCTION PLANNER, LEAR Tetovo, Macedonia

ЛЕАР е глобален лидер во автомобилската технологија во Седиштата и Е-системите, го прави секое возење подобро ™ со доставување интелигентни искуства во возилото за клиентите ширум светот. Ангажираме 174,000+ вработени на глобално ниво, водечки индустриски талент и техничка експертиза во 257 објекти во 38 земји. Ние сме рангирани # 166 на Fortune 500 листата.

Ова е одлична можност за искусни ПЛАНЕРИ да работат во меѓународно и брзо растечко опкружување. Ако барате нов работен предизвик и сакате да работите за голема и прогресивна компанија насочена кон раст, тимска работа, разноликост, инклузија и еднаквост, тогаш ќе ви се допадне оваа можност.

Вашите основни одговорности ќе бидат:

  • Да се ​​обезбеди план за производство кој ги исполнува целите на компанијата во однос на ефикасноста и стабилноста;
  • Соработка во оддeлот и со други оддели, а се со цел исполнување на  акции / ниво на АТР, Е&O и товарни цели;
  • Подготовка на сите потребни податоци и учество во сите неделни состаноци и телефонски конференции каде што е потребна информација за планирање на производството;
  • Соработка со одговорните од одделот од Производство и одделот од Инженеринг, со цел да се оптимизира оптоварувањето на производните линии;
  • Подготовка на сите неделни и месечни извештаи во согласност со процедурите на компанијата кон Менаџерот на логистика;
  • Придонес во започнување и реализирање на нови проекти.


Идеалниот кандидат потребно е да има:

  • Висока стручна подготовка;
  • Најмалку 2 години работно искуство во автомобилска индустрија (логистика или планирање на производството);
  • Напредно ниво на англиски јазик (пишан и говорен)
  • PC вештини (MS Office, ЕRP, a познавањето на QAD ќе се смета за предност)

Рокот за аплицирање истекува на 12 декември 2021 година.

Сите апликации ќе бидат третирани како доверливи податоци

Дознајте повеќе за нашата компанија на: www.lear.com